IQF fruit

Wat is IQF fruit?

Definitie: In de culinaire kunsten betekent de term IQF : “individually quickly frozen” oftewel “individueel snel ingevroren”.

IQF voedingsmiddelen staan bekend om het feit dat ieder individueel stuk voedsel gescheiden van alle andere onder lage temperatuur bevroren worden, zodat bijvoorbeeld een zak IQF erwten niet simpelweg een massief blok bevroren erwten bevat, maar dat elke afzonderlijke diepvrieserwt los in de zak zit. IQF voedsel is dus veel gemakkelijker om mee te werken. Voorbeelden van IQF voedingsmiddelen zijn vruchten zoals bosbessen, aardbeien en perziken; groenten zoals maïs, erwten en groene bonen, maar ook zeevruchten zoals garnalen en sint-jacobsschelpen of gevogelte, zoals individuele kippenborsten.

Waarom IQF fruit

IQF-fruit geeft ons de mogelijkheid u het hele jaar door onze Smoothiez & Bowlz met 100% vers fruit van constante kwaliteit aan te bieden. Bij IQF-fruit blijven de smaak en vitamines optimaal behouden, ze bevatten zelfs 45% meer voedingsstoffen dan regulier geïmporteerde vruchten zoals die in de supermarkt en groenteman te vinden zijn. Een banaan bijvoorbeeld komt niet geel van de boom geel in uw hand. Nog een voordeel voor u is een snellere voorbereiding van een heerlijk cool product.

KWALITEIT staat bij Blenderz & Bunz zeer hoog in het vaandel en dus werken wij met de beste kwaliteitsproducten, direct na het oogsten “vers van het land” individueel ingevroren.

imgres-3